Trinxat


Příprava
10 min
Hotovo za
27 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    hlávkové zelí, nakrouhané
  • sůl
  • 1 kg
    brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • olivový olej
  • 2
    stroužky česneku, drcené
  • sádlo
  • 4
    plátky slaniny

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do vroucí osolené vody dejte zelí, po zhruba 10 minutách přidejte brambory a vařte doměkka, asi 15 minut.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Uvařené zelí s bramborami slijte, rozmačkejte vidličkou nebo mačkadlem na brambory. Přidejte trochu oleje, česnek a sůl a promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi opečte na troše sádla plátky slaniny, dejte je stranou. Do této pánve rozprostřete v rovnoměrné vrstvě brambory se zelím a opečte je z obou stran dozlatova.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte horké s opečenými plátky slaniny.