Trubičky s bílou čokoládou


Příprava
40 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na trubičky
  • 400 g
    hladké mouky
  • 180 g
    másla
  • 120 g
    krupicového cukru
  • 120 g
    vlašských ořechů, mletých
  • 1
    vejce
  • 3
     lžíce mléka

Na krém
  • 2
    sáčky vanilkového pudinkového prášku bez vaření
  • 400 ml
    vaječného likéru
  • 200 ml
    mléka
  • 300 g
    bílé čokolády na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto vypracujte na válu z mouky, másla, cukru, ořechů, vejce a mléka. Nechte je hodinu odpočinout v lednici.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto pak vyválejte na 2mm placku a vykrajujte z něj kolečka. Trubičku položte na kolečko a zarolujte. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta. Pokládejte je na plechy.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 10 minut. Stáhněte ještě horké trubičky z kovu a nechte je vychladnout.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Plňte pomocí cukrářského sáčku krémem – pudinkový prášek, vaječný likér a mléko vyšlehejte dotuha. Konce trubiček namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě, abyste v trubičce uzavřeli náplň a ta nevytekla.