Vejce ve sladkokyselém nálevu s červenou řepou a cibulí


Příprava
10 min
Hotovo za
5 min
Obtížnost

Kategorie
  • Předkrm
  • Konec plýtvání
  • Salát
  • Přílohy
  • Martin Škoda



Ingredience

Počet porcí
 
.

Na nálev
  • 400 ml
    vody
  • 200 ml
    octa
  • 4
    lžíce krupicového cukru
  • 2
    lžíce soli
  • 1
    lžička kuliček černého pepře
  • 3
    bobkové listy
  • 6
    kuliček nového koření
  • snítka čerstvého kopru
  • 2
    červené řepy, oloupané, nakrájené na kousky
  • 1
    červená cibule, oloupaná, nakrájená na tenké plátky

K podávání
  • sůl a pepř
  • majonéza nebo smetanový dip
  • snítky kopru
  • pečivo

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do hrnce dejte vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření, přidejte řepu, cibuli a vše krátce povařte. Nálev nechte trochu vychladnout.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Oloupaná vejce vložte do přiměřeně velké nádoby s uzávěrem a zalijte je nálevem. Nádobu zavřete a vejce v ní nechte marinovat aspoň 4 hodiny v lednici, radši ale několik dnů.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak vejce vyndejte, podélně rozpůlená rozdělte na talíře, kam přidejte z marinády i červenou řepu a cibuli. Mírně osolte a opepřete.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s majonézou či dipem, koprem a pečivem.