Velikonoční hubník


Příprava
40 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Předkrm
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 300 g
    sušených hub
  • 4
    housky, nakrájené na kousky
  • 0.5 l
    mléka
  • 1
    cibule, nakrájená nadrobno
  • 150 g
    kopřiv, nasekaných nadrobno
  • 200 g
    dětské krupičky
  • 100 g
    slaniny, nakrájené na kostičky a opečené
  • 4
    vejce
  • sůl a pepř
  • 50 g
    másla
  • olivový olej na vymazání
  • strouhanka na vysypání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Sušené houby namočte na 30 minut do vody. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Kousky housek vsypte do mísy s mlékem, přidejte cibuli, nasekané kopřivy, krupičku, slaninu, do směsi rozklepněte vejce, osolte a opepřete.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Namočené houby sceďte, vsypte na pánev s rozehřátým máslem, krátce opečte a přidejte do mísy. Vše promíchejte a přendejte na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v troubě 30 minut.