Věnec s uzeným lososem


Příprava
30 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Ryba
  • Předkrm
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na věnec
1
salát little gem
sůl a pepř
3
limety
2
 jarní cibulky
3
velká zralá avokáda, zbavená pecky a oloupaná
1
salátová okurka, nakrájená na tenké plátky
1
svazek malých ředkviček, nakrájený na tenká kolečka
200 g
uzeného lososa

K podávání
2
vejce, uvařená natvrdo, kopr, krekry, tyčky nebo čerstvé pečivo

Příprava

1
Rozeberte salát little gem, jednotlivé lístky dejte do mísy, osolte je, zalijte šťávou z 1 limety, protřeste a nechte marinovat. 
2

Jarní cibulky nakrájejte podélně na tenké, 8 cm dlouhé plátky. Hoďte je do mísy s ledovou vodou na 2–3 minuty, nebo dokud se trochu nezkroutí. Vylovte je a osušte.


3
V misce rozmačkejte nahrubo avokáda, přidejte šťávu ze zbývajících limet, osolte a promíchejte.
4
Osušte salátové listy. Jako základ věnce udělejte na talíři kruh z avokáda a na něj naaranžujte naložené listy salátu, okurku, jarní cibulku, ředkvičky a uzeného lososa.
5
Pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem. Ozdobte vařenými vejci a koprem. Ihned podávejte s krekry či jiným pečivem.