Bageta s hráškovou pomazánkou


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Pečivo
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

350 g
hrášku, čerstvého nebo mraženého
1
stroužek česneku, oloupaný
sůl a pepř
1
lžíce citronové šťávy
3
lžíce olivového oleje
10
zelených oliv, vypeckovaných a nakrájených
12
mátových lístků, polovina nasekaná najemno
8
plátků bagety

Příprava

1

Hrášek s česnekem vařte 3–4 minuty v osolené vodě a pak slijte tekutinu. 


2
Rozmixujte je s citronovou šťávou, postupně přidávejte olivový olej, až vznikne hladké pyré. Do něj vmíchejte olivy a nasekanou polovinu mátových lístků.
3
Opečte na grilovací pánvi nebo v toustovači plátky bagety. Natřete je pomazánkou, ozdobte zbylými mátovými lístky a podávejte.