Houbové rizoto


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • rizoto

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2 lžíce
    olivového oleje
  • 200 g
    mražených hub, nakrájených
  • na kousky, nebo hrst sušených
  • hrstka tymiánových lístků
  • sůl
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 2
    stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 180 g
    dlouhozrnné rýže, propláchnuté
  • 150 ml
    bílého vína
  • 600 ml
    kuřecího vývaru, horkého
  • 2 lžíce
    nastrouhaného sýra

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Začněte houbami. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte mražené nebo sušené (ty předtím nechte namáčet v troše vody) houby a opékejte je dozlatova 6–8 minut. Přidejte tymián, sůl a nechte je v teple stranou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Na zbylém oleji nechte v hlubším kastrolu zesklovatět cibuli a česnek. Přidejte rýži, promíchejte a zvolna opékejte 4–5 minut. Vlijte víno a na silnějším ohni směs míchejte, aby se víno začalo odpařovat.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak přilijte naběračku vývaru, promíchejte, nechte vsáknout a postupně po naběračkách přilévejte další. Zhruba po 10 minutách rýži ochutnejte, jestli je měkká. Podle potřeby přilijte další vývar. Jakmile je rýže hotová, rozdělte ji do misek, navrch dejte houby a posypte sýrem.