Počet porcí
.
Na knedlíčky
- 0.5lžíce oleje
- 100 gdobré slaniny, nakrájené najemno
- 1lžička tymiánových lístků
- 125 ghladké mouky
- čtvr lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1žloutek
- hrst petrželových lístků, nasekaných najemno
- sůl a pepř
- 2lžíce ledové vody
Na hovězí
- 2lžíce olivového oleje
- 1 kghovězích kostek na guláš
- 200 gmalých šalotek
- 4střední mrkve, nakrájené na kostky velké jako šalotky
- 3řapíky celeru, nakrájené na kousky
- 3lžíce hladké mouky
- 500 mlhovězího nebo drůbežího vývaru
- 500 mlčerného piva Krušovice
- sůl a pepř
- 1velká snítka tymiánu
- špetka skořice