Jarní zelenina s rýží a vejcem


Příprava
5 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    lžíce rostlinného oleje
  • 6
    vajec, z toho 2 rozšlehaná
  • 6
    jarních cibulek, nasekaných najemno + trocha na ozdobu
  • 2
    chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené
  • 4 cm
    kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
  • 2
    stroužky česneku, prolisované
  • 300 g
    směsi zelených salátových listů nebo špenátu
  • 500 g
    uvařené rýže
  • 3
    lžičky sójové omáčky + na dochucení
  • sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte na pánvi trochu oleje a usmažte 4 volská oka. Dejte je stranou a přikryjte fólií, aby nevychladla.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do pánve vlijte zbytek oleje, vhoďte jarní cibulky, chilli papričky, zázvor a česnek a zvolna opékejte zhruba 2–3 minuty. Přidejte 2 rozšlehaná vejce a nechte je půl minuty zpevnit, pak promíchejte. Vsypte salátové lístky a nechte zavadnout.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec přidejte uvařenou rýži se sójovou omáčkou, promíchejte, dolaďte další sójovou omáčkou, popřípadě solí a pepřem.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozdělte do 4 misek, navrch dejte do každé volské oko, ozdobte jarní cibulkou a podávejte.