Jogurtová polévka s cizrnou


Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Konec plýtvání
  • Martin Škoda
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na polévku
  • 1 ks
    žluté cibule
  • 2 stroužky
    česneku
  • 2 ks
    větších brambor
  • dle chuti
    chilli vločky nebo čerstvá feferonka
  • 2 ks
    bobkových listů
  • 3 hrnky
    vývaru (zeleninový / drůbeží)
  • 1 plechovka
    cizrny
  • dle chuti
    sůl, pepř
  • 2 ks
    vajec
  • 2 hrnky
    zbylého bílého jogurtu
  • hrst
    máty a listové petržele
  • dle chuti
    šťáva z citronu
  • 2 lžíce
    rostlinného oleje
  • 30 g
    másla

Na servis
  • Krutony ze starého pečiva
  • 1 plná lžíce
    mleté papriky
  • 30 g
    másla
  • dle chuti
    čerstvé bylinky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Najemno nakrájejte jednu větší cibuli, osmahněte na oleji a másle, přidejte na plátky nakrájený česnek. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Přidejte na kostky nakrájené brambory a orestujte. Vložte nahrubo nakrájenou papričku a dva bobkové listy.


  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zalijte drůbežím nebo zeleninovým vývarem, ochuťte solí, pepřem, přidejte cizrnu a nechte vařit.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse rozmíchejte jogurt s vejci a přilijte menší množství vývaru. Rozmíchejte, aby se jogurt nesrazil.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Postupně přidávejte jogurt do hrnce s polévkou. Na závěr vložte petržel, mátu a povařte.


  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochutit můžete rozpuštěným máslem s lahůdkovou paprikou.