Kapustové karbanátky


Příprava
20 min
Hotovo za
35 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    střední kapusta
  • sůl a pepř
  • 2
    rohlíky, z předešlého dne
  • 200 ml
    horkého mléka
  • 1
     lžíce másla
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 1
    vejce do karbanátků
  • 2
    lžíce strouhanky do karbanátků
  • 0.5
    lžičky mletého muškátového oříšku
  • hladká mouka na obalování
  • 2
    vejce na obalování, rozšlehaná, osolená
  • strouhanka na obalování
  • řepkový olej na smažení
  • bramborová kaše k podávání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V osolené vodě uvařte kapustu. Nechte ji odkapat, vykrojte košťál a listy nasekejte na velmi jemno. Jde to také na masovém strojku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakrájejte rohlíky na malé kousky a v misce je zalijte mlékem.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozehřejte máslo v rendlíku a nechte na něm zesklovatět cibuli.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do větší mísy dejte nasekanou kapustu, vymačkané rohlíky, cibuli, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. Mokrýma rukama vytvarujte karbanátky a obalujte je nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Opékejte na přiměřeně rozpáleném oleji.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Kapustové karbanátky chutnají samotné jako svačina nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.