Králík na smetaně


Příprava
10 min
Hotovo za
90 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    králík, porcovaný
  • sůl
  • 125 g
    másla
  • 2
    lžičky grilovacího koření
  • 1
    lžička mleté sladké papriky
  • 3
    lžíce plnotučné hořčice
  • 2
    lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml
    smetany ke šlehání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Porce králíka osolím a dám do pekáče. Rozehřeju v kastrůlku máslo, přidám do něj grilovací koření a papriku, chvilku smažím, aby se paprika rozvoněla, a pak přimíchám obě hořčice. Ještě teplou  kořeněnou marinádou potřu ze všech stran králíka. Zbylou marinádou králíka zaliju.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pekáč přetáhnu potravinářskou fólií a nechám do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřeju troubu na 200 °C.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pekáč s králíkem přikryju alobalem namísto fólie a dám péct. Maso průběžně potírám výpekem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Za tři čtvrtě hodiny alobal sundám a do pekáče přiliju mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání peču dalších 45 minut. Tento králík mně nejvíc chutná s bramborovou kaší a zeleným salátem.