Porce králíka osolím a dám do pekáče. Rozehřeju v kastrůlku máslo, přidám do něj grilovací koření a papriku, chvilku smažím, aby se paprika rozvoněla, a pak přimíchám obě hořčice. Ještě teplou kořeněnou marinádou potřu ze všech stran králíka. Zbylou marinádou králíka zaliju.
2
Pekáč přetáhnu potravinářskou fólií a nechám do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
3
Předehřeju troubu na 200 °C.
4
Pekáč s králíkem přikryju alobalem namísto fólie a dám péct. Maso průběžně potírám výpekem.
5
Za tři čtvrtě hodiny alobal sundám a do pekáče přiliju mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání peču dalších 45 minut. Tento králík mně nejvíc chutná s bramborovou kaší a zeleným salátem.
Ingredience
Počet porcí
.
1
králík, porcovaný
sůl
125 g
másla
2
lžičky grilovacího koření
1
lžička mleté sladké papriky
3
lžíce plnotučné hořčice
2
lžíce dijonské hořčice
250 ml
smetany ke šlehání
Příprava
1
Porce králíka osolím a dám do pekáče. Rozehřeju v kastrůlku máslo, přidám do něj grilovací koření a papriku, chvilku smažím, aby se paprika rozvoněla, a pak přimíchám obě hořčice. Ještě teplou kořeněnou marinádou potřu ze všech stran králíka. Zbylou marinádou králíka zaliju.
2
Pekáč přetáhnu potravinářskou fólií a nechám do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
3
Předehřeju troubu na 200 °C.
4
Pekáč s králíkem přikryju alobalem namísto fólie a dám péct. Maso průběžně potírám výpekem.
5
Za tři čtvrtě hodiny alobal sundám a do pekáče přiliju mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání peču dalších 45 minut. Tento králík mně nejvíc chutná s bramborovou kaší a zeleným salátem.