Kuřecí ragú s klobásou


Příprava
15 min
Hotovo za
40 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • olej na opékání
  • 120 g
    dunajské klobásy ŘEZNÍKŮV TALÍŘ, nakrájené na kolečka
  • 1
    červená cibule, nakrájená
  • 2
    stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, drcené
  • 1
    lžička mleté sladké papriky
  • 80 g
    sušených rajčat SAN FABIO, nakrájených nahrubo
  • 600 g
    kuřecích stehenních řízků DOBRÉ MASO, nakrájených na široké plátky
  • 1
    400 g konzerva krájených rajčat SAN FABIO
  • 100 ml
    drůbežího bujonu PENNY
  • sůl a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte v hluboké pánvi trochu oleje a opékejte na něm klobásu, až pustí tuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vhoďte cibuli a opékejte ji zhruba 5 minut doměkka. Přidejte česnek, po chvilce mletou papriku a sušená rajčata. Nakonec přidejte řízky a ze všech stran je opečte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vlijte rajčata a vývar, osolte a opepřete.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Snižte plamen a nechte zvolna dusit 40 minut. Vmíchejte citronovou šťávu a posypte nasekanou petrželkou. Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory.