Lilkové rizoto s jogurtovou zálivkou


Příprava
10 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
lžíce olivového oleje SAN FABIO
2
stroužky česneku, nakrájené
2
lžíce zázvoru, nastrouhaného najemno
2
chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené
1
lžíce drceného kmínu PENNY
1
lžíce kari koření PENNY
2
lilky, nakrájené na kostky
300 g
bílého jogurtu BONI
2
stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, drcené
sůl a pepř
500 g
uvařené rýže PENNY
4
hrsti baby špenátu
hrst petrželky, nasekané

Příprava

1
Rozpalte v hlubší pánvi olej a opékejte na něm několik minut česnek, zázvor, chilli, kmín a kari. Přidejte lilek, minutku opékejte, zakryjte poklicí a nechte 7 minut dusit, občas promíchejte.
2
Mezitím smíchejte jogurt s česnekem, osolte a opepřete.
3
Do pánve přidejte rýži a špenát a nechte prohřát. Vmíchejte petrželku a podávejte s česnekovým jogurtem.