Mrkvový restaurant


Příprava
15 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 3
    lžíce másla + na dokončení
  • 1
    střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 500 g
    čerstvé mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 l
    kuřecího vývaru
  • 2
    střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • sůl a pepř + rozmarýn
  • 250 ml
    smetany ke šlehání 33%

K nasycení
  • 1
    lžíce másla na opékání
  • rozmarýn
  • 2
    kuřecí prsa, nakrájená na nudličky či v celku
  • sůl a pepř
  • několik mini mrkviček

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Rozehřejte v hrnci máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte kousky mrkve a opékejte na mírném plameni, až mrkev pustí oranžovou šťávu.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zalijte vývarem a zvolna vařte. Až je mrkev napůl vařená, přidejte kostky brambor, polévku osolte a opepřete. Měkkou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na pyré, zalijte smetanou (část si můžete odložit na ozdobení) a nakonec přidejte malý kousek másla, aby se pěkně leskla.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatímco se polévka vaří, opečte v pánvi na rozpuštěném másle, do kterého jste přidali lístky rozmarýnu, osolené a opepřené nudličky masa. Maso můžete opékat i v celku a na nudličky je rozkrájet až po opečení.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vyndejte z pánve maso a opečte ještě několik mini mrkviček, třeba i s natí na ozdobu.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte na talíři nebo v misce, nejdříve dejte na dno maso, to zalijte polévkou, kterou ozdobte opečenými mrkvičkami a pažitkou, můžete doladit odloženou smetanou. K polévce chutná čerstvá nebo na másle či nasucho opečená bageta.