Nejlepší jablečný koláč


Příprava
20 min
Hotovo za
40 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 140 g
    hladké mouky
  • 1
    hladké mouky
  • špetka soli
  • 120 g
    másla, pokojové teploty
  • 110 g
    krupicového cukru + na posypání
  • 1
    sáček vanilkového cukru
  • 2
    vejce + 3 lžíce rumu
  • 3
    jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Předehřejte troubu na 180 °C a dortovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Promíchejte mouku s kypřicím práškem a solí. Máslo s oběma cukry utřete nebo vyšlehejte v robotu do světlé nadýchané pěny. Postupně přidejte po jednom vejce, rum a mouku. Nakonec do těsta vmíchejte třetinu jablek.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Přesuňte těsto do formy, uhlaďte povrch a ozdobně poklaďte zbývajícími jablky. Posypte trochou krupicového cukru a pečte 40 minut, nebo až bude zapíchnutá špejle po vytažení suchá.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte vychladnout a vyndejte z formy. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.