Nepečený čokoládový cheesecake s jahodami


Příprava
20 min
Hotovo za
240 min
Obtížnost

Kategorie
  • Zákusky
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

280 g
plněných čokoládových sušenek, např. Oreo + na ozdobení
100 g
másla, rozpuštěného
450 g
čerstvého smetanového sýra, pokojové teploty
300 g
lískooříškového krému, pokojové teploty
120 ml
kondenzovaného mléka, pokojové teploty
1
lžíce citronové šťávy
300 g
jahod, rozpůlených + na ozdobu

Příprava

1
Obdélníkovou koláčovou formu nebo kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
2
Sušenky rozmixujte. Přelijte je máslem, promněte a směs rovnoměrně namačkejte na dno a stěny dortové formy. Dejte na 15 minut do ledničky.
3
Smíchejte ve velké míse sýr, lískooříškový krém, kondenzované mléko a citronovou šťávu. Ručním šlehačem šlehejte 3–4 minuty, až bude náplň pěkně hladká.
4
Na korpus ve formě rozložte jahody a vlijte náplň. Povrch uhlaďte stěrkou, formu přikryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice.
5
Před podáváním ozdobte dalšími jahodami a nalámanými sušenkami.