Nepečený čokoládový cheesecake s jahodami


Příprava
20 min
Hotovo za
240 min
Obtížnost

Kategorie
  • Zákusky
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 280 g
    plněných čokoládových sušenek, např. Oreo + na ozdobení
  • 100 g
    másla, rozpuštěného
  • 450 g
    čerstvého smetanového sýra, pokojové teploty
  • 300 g
    lískooříškového krému, pokojové teploty
  • 120 ml
    kondenzovaného mléka, pokojové teploty
  • 1
    lžíce citronové šťávy
  • 300 g
    jahod, rozpůlených + na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Obdélníkovou koláčovou formu nebo kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Sušenky rozmixujte. Přelijte je máslem, promněte a směs rovnoměrně namačkejte na dno a stěny dortové formy. Dejte na 15 minut do ledničky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Smíchejte ve velké míse sýr, lískooříškový krém, kondenzované mléko a citronovou šťávu. Ručním šlehačem šlehejte 3–4 minuty, až bude náplň pěkně hladká.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na korpus ve formě rozložte jahody a vlijte náplň. Povrch uhlaďte stěrkou, formu přikryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Před podáváním ozdobte dalšími jahodami a nalámanými sušenkami.