Pečená jarní zelenina s řeřichovým dipem


Příprava
20 min
Hotovo za
45 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Přílohy
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na dip
  • 25 g
    másla
  • 0.5
    cibule, nakrájená najemno
  • 4
    vaničky řeřichy
  • 100 g
    ricotty
  • 0.5
    citronu
  • sůl a pepř

Na zeleninu
  • 300 g
    zeleného chřestu
  • 300 g
    mrkve s natí
  • 1
    svazek ředkviček
  • 6
    jarních cibulek
  • 300 g
    nových brambor
  • 2
    lžíce olivového oleje

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Začněte dipem.
    Rozehřejte v pánvi máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte nastříhanou řeřichu a nechte ji za stálého míchání 5 minut zavadnout. Spolu s cibulí ji přendejte do cedníku a vymačkejte tekutinu. Vraťte do pánve, vmíchejte ricottu a zastříkněte citronovou šťávou. Nechte prohřát, osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka a v misce dejte dip do lednice.

  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Odkrojte dřevnaté konce chřestu, očistěte mrkve, ředkvičky a cibulky, brambory rozpulte a všechnu zeleninu dejte do pekáče, pokapejte olejem, osolte, opepřete a protřeste. Pečte 45 minut doměkka.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečenou zeleninu podávejte s dipem. Můžete doplnit krekry.