Pečená jarní zelenina s řeřichovým dipem


recipes.details.information.preparationtime
20 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
45 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Vegetariánské
  • Přílohy
  • Hlavní chody

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

Na dip
25 g
másla
0.5
cibule, nakrájená najemno
4
vaničky řeřichy
100 g
ricotty
0.5
citronu
sůl a pepř

Na zeleninu
300 g
zeleného chřestu
300 g
mrkve s natí
1
svazek ředkviček
6
jarních cibulek
300 g
nových brambor
2
lžíce olivového oleje

recipes.details.steps.title

1

Začněte dipem.
Rozehřejte v pánvi máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte nastříhanou řeřichu a nechte ji za stálého míchání 5 minut zavadnout. Spolu s cibulí ji přendejte do cedníku a vymačkejte tekutinu. Vraťte do pánve, vmíchejte ricottu a zastříkněte citronovou šťávou. Nechte prohřát, osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka a v misce dejte dip do lednice.

2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Odkrojte dřevnaté konce chřestu, očistěte mrkve, ředkvičky a cibulky, brambory rozpulte a všechnu zeleninu dejte do pekáče, pokapejte olejem, osolte, opepřete a protřeste. Pečte 45 minut doměkka.
4
Pečenou zeleninu podávejte s dipem. Můžete doplnit krekry.

recipes.details.similar