Pečená vepřová roláda


Příprava
15 min
Hotovo za
90 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 600 g
    vepřové panenky
  • 200 g
    čerstvého sýru Boník
  • 3
    lžíce hotového pesta
  • 1
    pečená červená paprika
  • 100 g
    slaniny, nakrájené a vypečené
  • hrst čerstvých špenátových lístků
  • lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1
    lžička mleté papriky
  • kuchyňský provázek

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Omyté a osušené maso podélně rozkrojte tak, abyste ho rozevřeli jako knihu. Stejně rozkrojte i každou polovinu (tak, aby se „otvírala“ směrem ven) a maso rovnoměrně rozklepejte na plát zhruba 1 cm silný.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Maso potřete čerstvým sýrem a pestem, na něj rozložte pečené papriky a slaninu. Navrch nasypte špenátové lístky. Roládu pevně srolujte a svažte po celé délce provázkem.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Smíchejte v misce olivový olej, sůl, pepř a papriku a celou roládu směsí pomažte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte 60–90 minut.