Pečené brambory s oreganovou solí


Příprava
30 min
Hotovo za
75 min
Obtížnost

Kategorie
  • Přílohy
  • Vegetariánské

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na oregánovou sůl
  • hrst oreganových lístků
  • 2
    lžíce vločkové soli

Na brambory
  • 1.6 kg
    brambor, oloupaných
  • 125 g
    másla, rozpuštěného
  • 50 g
    vepřového sádla, rozpuštěného
  • sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory nakrájejte na tenké plátky na mandolíně nebo struhadle, promíchejte je s máslem a sádlem, osolte a opepřete.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Plátky brambor naskládejte nastojato do pekáčku. Pečte 1 hodinu a 15 minut dozlatova.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Oregano s 1 lžící soli zpracujte v robotu několika pulzy. Dejte do misky a smíchejte se zbývající solí. Před podáváním brambory solí posypte.