Pečené dýňové rizoto


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • rizoto
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

50 g
másla
1
cibule, nakrájená
3
stroužky česneku, nasekané
šalvěj
250 g
rýže arborio
50 ml
bílého vína
600 g
dýně, nakrájené na kostky
800 ml
drůbežího nebo zeleninového vývaru
sůl a pepř
50 g
sýru Grana Padano, nastrouhaného
hrst dýňových semínek opražených nasucho na pánvi

Příprava

1

Předehřejte troubu na 180 °C.


2
Rozehřejte v hrnci s poklicí vhodném do trouby polovinu másla a nechte na něm zesklovatět cibuli a česnek. Na minutku přidejte šalvěj.
3
Vsypte rýži, promíchejte a 1–2 minuty opékejte. Podlijte bílým vínem a nechte ho odpařit. Přidejte dýni, vývar, promíchejte, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a přiveďte těsně pod bod varu.
4
Přendejte na 25 minut do trouby a pečte, dokud není rýže uvařená na skus. Pak přidejte zbylé máslo a nastrouhaný sýr a dobře promíchejte. Rozdělte do misek, ozdobte dýňovými semínky a podávejte.