Pečené dýňové rizoto


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • rizoto
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 50 g
    másla
  • 1
    cibule, nakrájená
  • 3
    stroužky česneku, nasekané
  • šalvěj
  • 250 g
    rýže arborio
  • 50 ml
    bílého vína
  • 600 g
    dýně, nakrájené na kostky
  • 800 ml
    drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • 50 g
    sýru Grana Padano, nastrouhaného
  • hrst dýňových semínek opražených nasucho na pánvi

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Předehřejte troubu na 180 °C.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozehřejte v hrnci s poklicí vhodném do trouby polovinu másla a nechte na něm zesklovatět cibuli a česnek. Na minutku přidejte šalvěj.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vsypte rýži, promíchejte a 1–2 minuty opékejte. Podlijte bílým vínem a nechte ho odpařit. Přidejte dýni, vývar, promíchejte, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a přiveďte těsně pod bod varu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přendejte na 25 minut do trouby a pečte, dokud není rýže uvařená na skus. Pak přidejte zbylé máslo a nastrouhaný sýr a dobře promíchejte. Rozdělte do misek, ozdobte dýňovými semínky a podávejte.