Pečené hrušky se slaninou a vlašskými ořechy


Příprava
10 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Přílohy
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 160 g
    slaniny, nakrájené na kostičky
  • 4
    zralé pevné hrušky, zbavené jádřinců a nakrájené na klínky
  • sůl a pepř
  • 1
    lžíce bílého jablečného octa
  • 1
    lžíce hrubozrnné hořčice
  • 50 ml
    olivového oleje
  • hrst opražených vlašských ořechů
  • nakrájená pažitka k podávání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velké pánvi opečte dokřupava slaninu a dejte ji okapat na papírovou utěrku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte v pánvi 1 lžíci tuku. Hrušky osolte a opepřete a opékejte je za občasného otáčení 5–7 minut dozlatova. Přendejte na servírovací talíř a nechte vychladnout.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak prošlehejte ocet, hořčici a olej, osolte a opepřete. Ořechy zakápněte trochou oleje a osolte je. Zálivkou přelijte hrušky a navrch rozdělte ořechy a slaninu. Těsně před podáváním ozdobte pažitkou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Servírujte jako přílohu třeba k pečenému vepřovému masu nebo jako hlavní jídlo.