Pečený králík v marinádě


Příprava
10 min
Hotovo za
120 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na maso
  • 1
    králík, naporcovaný
  • 3
    velké cibule, nakrájené na plátky

Na marinádu
  • 250 ml
    vody
  • 200 ml
    oleje
  • 1
    lžice mletého pepře a soli
  • 1
    vrchovatá lžička mleté sladké papriky
  • 1
    lžička mleté pálivé papriky
  • 5
    stroužků česneku, nakrájených na plátky
  • 1
    lžíce plnotučné hořčice
  • 300 ml
    kečupu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Vložím porce králíka do pekáčku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Smíchám všechny ingredience na marinádu a směs vliju na králíka – měl by být ponořený.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Králíka v marinádě posypu cibulí a nechám nejméně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc marinovat na chladném místě.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřeju na 180 °C a králíka v ní peču 1–2 hodiny – doměkka.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Jako přílohu máme u nás doma rádi vařené brambory nebo bramborovou kaši.