Pizza roládky


Příprava
60 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Svačiny
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na těsto
  • 1
    lžíce sušeného droždí
  • 250 ml
    vlažné vody
  • 1
    lžička krupicového cukru
  • 1
    lžíce olivového oleje
  • 0.5
    lžičky soli
  • 500 g
    hladké mouky

Na náplň
  • 250 ml
    hotové omáčky na pizzu
  • 1
    stroužek česneku, drcený
  • hrst čerstvé petrželky
  • 150 g
    plátkového čedaru
  • 50 g
    sýru Grana Padano, nastrouhaného + na posypání
  • hrst sušených rajčat, nasekaných najemno
  • hrst nasekaných chilli papriček

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Smíchejte v míse droždí, vodu, cukr a nechte stát na teplém místě 5–10 minut. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, sůl a postupně přisypávejte mouku a vymíchejte v těsto.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pomoučněné ploše ho hněť­te, až bude hladké a pružné. Přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a nechte aspoň 30 minut kynout.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto vyválejte na obdélník zhruba 40x35 cm. Polovinu omáčky smíchejte s česnekem a petrželkou a rozetřete ji na těsto. Obložte čedarem, posypejte sýrem Grana Padano, rajčaty a papričkami.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto zarolujte po delší straně a roládu rozkrojte na 12 koleček. Dejte je do vymazaných důlků formy na muffiny, posypte dalším sýrem Grana Padano a pečte 12–15 minut dozlatova.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte se zbylou omáčkou.