Rychlá houbová omáčka se zbylým pečeným kuřetem


Příprava
10 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Konec plýtvání
  • Hlavní chody
  • omáčky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 50 g
    másla
  • 250 g
    žampionů, nakrájených na plátky
  • 1
    lžíce hladké mouky
  • 100 ml
    bílého vína
  • 300 ml
    slepičího bujonu
  • 200 ml
    smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • 600 g
    pečeného kuřecího masa, natrhaného na kousky
  • hrst petrželky, nasekané, na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpusťte v kastrolu máslo a opékejte na něm 4–5 minut doměkka žampiony.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zaprašte moukou, promíchejte a několik minut opékejte do zhoustnutí. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vlijte víno, a nechte ho odpařit. Přidejte vývar a přiveďte k varu, ztlumte plamen a vlijte smetanu. Osolte a opepřete a přidejte maso.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte pár minut zvolna probublávat, aby se maso prohřálo. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Sundejte z plotýnky a vmíchejte petrželku.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobené další petrželkou.