Rychlá houbová omáčka se zbylým pečeným kuřetem


Příprava
10 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Konec plýtvání
  • Hlavní chody
  • omáčky

Ingredience

Počet porcí
 
.

50 g
másla
250 g
žampionů, nakrájených na plátky
1
lžíce hladké mouky
100 ml
bílého vína
300 ml
slepičího bujonu
200 ml
smetany ke šlehání
sůl a pepř
600 g
pečeného kuřecího masa, natrhaného na kousky
hrst petrželky, nasekané, na ozdobu

Příprava

1
Rozpusťte v kastrolu máslo a opékejte na něm 4–5 minut doměkka žampiony.
2
Zaprašte moukou, promíchejte a několik minut opékejte do zhoustnutí. 
3
Vlijte víno, a nechte ho odpařit. Přidejte vývar a přiveďte k varu, ztlumte plamen a vlijte smetanu. Osolte a opepřete a přidejte maso.
4
Nechte pár minut zvolna probublávat, aby se maso prohřálo. 
5
Sundejte z plotýnky a vmíchejte petrželku.
6
Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobené další petrželkou.