Salát s čočkou


Příprava
20 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Salát

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na salát
  • 350 g
    malých mrkví
  • 1.5
    lžíce olivového oleje SAN FABIO
  • sůl a pepř
  • 250 g
    čočky PENNY, uvařené
  • 1
    červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená najemno
  • šťáva a kůra ze 2 citronů my BIO
  • 1
    velké jablko OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
  • hrst mátových lístků
  • hrst petrželkových lístků

Na zálivku
  • šťáva z 1 citronu my BIO
  • 1
    lžíce datlového sirupu
  • 6
    lžic olivového oleje
  • 1
    stroužek česneku, nasekaný najemno
  • 1 cm
    kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený najemno

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejdřív si předehřejte troubu na 200 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Omyjte mrkve, a pokud je to možné, ponechte kousek natě. Mrkve rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 25 minut doměkka.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Prošlehejte suroviny na zálivku. Na velký servírovací talíř dejte čočku, polovinu chilli papričky, polovinu citronové kůry a šťávy, opatrně promíchejte. Osolte a opepřete a zalijte zhruba třetinou zálivky. Jablko nakrájejte nebo nastrouhejte na „sirky“ a zakápněte ho trochou citronové šťávy.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na čočku rozložte ⅔ jablka a mrkve. Pokapejte zbylou citronovou šťávou, posypte citronovou kůrou a zbylou chilli papričkou. Navrch dejte zbytek jablek a mrkve spolu s bylinkami.