Salát z nových brambor s vejci, okurkami, sýrem a dresinkem


Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Martin Škoda
  • Salát

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na brambory
1 kg
menších nových brambor
sůl a čerstvě mletý pepř
3
lžíce oleje
80 g
vyzrálého tvrdého sýru, např. Gran Moravia, nastrouhaného

Na dresink
5
lžic oleje
2
lžíce vinného octa
1
 lžíce tekutého medu
1
lžíce hrubozrnné hořčice
1
lžička dijonské hořčice
10
malých okurek (kornišonů), nakrájených
1
lžíce malých kaparů, nakrájených
5
vajec natvrdo, oloupaných a nakrájených na kousky
svazek jarní cibulky, nakrájený na tenká kolečka
petrželka, nasekaná
pažitka, nasekaná

Příprava

1
Uvařte brambory ve slupce v dobře osolené vodě – nikoliv doměkka, ale těsně před dovařením. Slijte je, nechte trochu vychladnout a přepulte je. 
2
Předehřejte troubu na 230 °C. 
3
Na plech vyložený pečicím papírem brambory rozprostřete, osolte je, opepřete, zakápněte olejem a pečte v troubě, až zezlátnou a budou křupavé. Nakonec je posypte sýrem a dopékejte, až se sýr rozpustí. Brambory můžete samozřejmě opéct také na grilu. Nemusíte je ani předem vařit, ale syrové se budou péct nejméně 25 minut.
4
Zatímco se brambory pečou, dejte se do dresinku. Smíchejte v misce olej, ocet, med a obě hořčice dohladka. Pak přidejte okurky, kapary, vejce, jarní cibulku a bylinky. Vše opatrně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
5
Podávejte k bramborám.

Podobné recepty