Sendviče s jarní zeleninou a dresinkem z jarní cibulky


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    velká hrst růžičkové kapusty
  • 1
    lžíce olivového oleje
  • 2
    stroužky česneku, nesekané
  • sůl a máslo
  • 6
    krajíců chleba

Na cibulovou zálivku
  • 120 ml
    smetany ke šlehání nebo mandlového nápoje
  • 1
     jarní cibulka, nasekaná
  • 1
    lžíce citronové šťávy
  • 2
    lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • špetka mleté papriky
  • 1
    stroužek česneku, nasekaný najemno

Na dokončení
  • bylinkový krémový sýr nebo Boník s nasekanými bylinkami
  • 6
    ředkviček, nakrájených na tenké plátky
  • hrst čerstvého hrášku
  • 0.5
    citronu (nemusí být), nakrájená na kolečka
  • sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Odstraňte z kapustiček případné zvadlé lístky a kapustičky rozeberte na lístky (měli byste jich mít asi 2 hrsti). Rozehřejte na pánvi olej, přidejte lístky kapusty, česnek, sůl a krátce opečte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Chleby namažte máslem a každý z obou stran opečte na pánvi.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Suroviny na zálivku promíchejte v misce.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Chleby potřete bylinkovým sýrem, rozdělte na ně ředkvičky, kapustu, hrášek, citron podle chuti, osolte a opepřete. Pokapejte zálivkou a podávejte.