Sladkokyselá grilovaná kuřecí prsa


Příprava
15 min
Hotovo za
60 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

K podávání
čerstvá petrželka
1
citron, nakrájený na plátky a opečený

Na marinádu
100 ml
olivového oleje
3
lžíce citronové šťávy
3
lžíce sójové omáčky
2
lžíce balzamikového octa
50 g
hnědého cukru
3
stroužky česneku, nakrájené nadrobno
3
lžíce worcesterské omáčky
sůl a pepř
1 kg
kuřecích prsou

Příprava

1
Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, hnědý cukr, česnek, worcesterskou omáčku, sůl a pepř.
2
Kuřecí prsa propíchejte vidličkou, dejte je do mísy nebo uzavíratelného sáčku a zalijte připravenou marinádou. Marinujte minimálně 30 minut, ideální doba je 4–5 hodin.
3
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a prsa grilujte z každé strany 5–6 minut.
4
Podávejte nakrájená na plátky, posypaná petrželkou a doplněná citronem.