Slavnostní mini sekané


Příprava
20 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    plátky toustového chleba
  • 60 ml
    mléka
  • 500 g
    mletého vepřového masa
  • 1
    lžíce majoránky
  • sůl a pepř
  • 2
    jarní cibulky, nakrájené najemno
  • 2
    stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 60 g
    kapusty, spařené a nakrájené nadrobno
  • 2
    lžíce olivového oleje
  • 12
    tenkých plátků prosciutta
  • 2
    snítky rozmarýnu (podle počtu formiček)
  • 6
    malých červených jablek
  • 60 ml
    javorového sirupu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do mísy dejte pečivo, namočte ho do mléka a nechte 5 minut změknout. Přidejte mleté maso, majoránku, sůl, pepř, cibulky, česnek, kapustu a promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zapékací formičky vymažte olivovým olejem a každou vyložte plátky prosciutta. Rozdělte do nich masovou směs, přikryjte přesahujícími plátky prosciutta, do kterých zasuňte po rozmarýnové snítce. Pečte, aby byly propečené a dozlatova.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na samostatný plech položte jablka potřená javorovým sirupem a pečte je 10–15 minut, až jablka změknou a sekaná je opečená dozlatova.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.