V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, olivy, sůl, tymián a sýr. Uprostřed směsi udělejte důlek, vlijte do něj mléko a vejce a zpracujte těsto.
3
Těsto vmačkejte do formy o rozměrech 20 × 20 cm vyložené pečicím papírem.
4
Pečte 30 minut dozlatova, vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
5
Vroubkovaným nožem na pečivo nakrájejte na 2 mm tenké plátky, vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem a pečte dalších 20 minut dokřupava a dozlatova.
Ingredience
Počet porcí
.
450 g
hladké mouky
2
lžičky kypřicího prášku do pečiva
200 g
směsi oliv, bez pecek, nakrájených na kolečka
0.5
lžičky soli
hrst tymiánových lístků
80 g
sýru Grana Padano, nastrouhaného
175 ml
mléka
2
vejce
Příprava
1
Předehřejte troubu na 160 °C.
2
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, olivy, sůl, tymián a sýr. Uprostřed směsi udělejte důlek, vlijte do něj mléko a vejce a zpracujte těsto.
3
Těsto vmačkejte do formy o rozměrech 20 × 20 cm vyložené pečicím papírem.
4
Pečte 30 minut dozlatova, vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
5
Vroubkovaným nožem na pečivo nakrájejte na 2 mm tenké plátky, vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem a pečte dalších 20 minut dokřupava a dozlatova.