Těstoviny "vše v jednom"


Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Martin Škoda
  • Hlavní chody
  • Konec plýtvání
Tentokrát k nám do kuchyně zavítala Martina Pártlová a došlo na recept, který bez problému zvládne opravdu každý. Jednoduše: těstoviny “vše v jednom”! Suroviny se všechny nakrájí, všechny nasypou do jednoho hrnce a uvaří. Opravdu jednoduchý způsob, jak uvařit těstoviny. Tady se meze nekladou, variant, jak si tohle jídlo udělat, je celá řada, podle toho, co máte v lednici. Skvělá by byla například jarní verze s chřestem, hráškem a parmazánem, nebo pečenou paprikou a klobáskou. Škoda nevědět: Do hrnce byste mohli klidně přidat taky zbytek pečeného masa, slaninou, nebo konzervu tuňáka. Dávejte si opravdu pozor, ať do těstovin nenalijete zbytečně moc vody, je lepší naopak po částech přidávat, aby omáčka byla hezky krémová.

Ingredience

Počet porcí
 
.

400 g
krátkých těstovin (např. penne)
hrst cherry rajčat
6
sušených rajčat
5
ančoviček
200 g
rajčatové passaty
velká snítka čerstvé bazalky
pár černých oliv
4
stroužky česneku
1 lžička
sušeného chilli (nebo dle chuti)
1
červená cibule
100 g
parmazánu
sůl, pepř
citronová šťáva (dle chuti)
1 lžíce
olivového oleje (lze použít i olej ze sušených rajčat)

Příprava

1
Do kastrolu nasypte těstoviny, a poté už jednoduše začněte přidávat další přísady. Můžete si s tím celkem vyhrát a ingredienci po ingredienci do hrnce skládat tak, jako byste tvořili jedlý “obraz”. Martina to vzala hodně rustikálně :)
2
Postupně do kastrolu tedy dejte passatu, ančovičky, přepůlená sušená i cherry rajčata, na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli, plátky česneku, olivy, chilli, bazalku, a dávku strouhaného parmazánu. Přilijte asi 900 ml vody, dobře osolte a opepřete.
3
Vodu přiveďte do varu, teplotu mírně stáhněte a za probublávání a občasného míchání těstoviny vařte asi 12 minut. Tedy dokud se nevypaří téměř veškerá voda, nevznikne krémová omáčka a penne nebudou al dente.