Těstoviny s lilkem a rajčaty


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Těstoviny
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    litry vody + 1 kostka zeleninového bujonu
  • 1
    střední lilek
  • 3
    stroužky česneku, oloupané a rozpůlené
  • 3
    lžíce olivového oleje
  • 400 g
    konzerva krájených rajčat
  • sůl a pepř
  • hrst čerstvých bazalkových lístků, natrhaných
  • 3
    rajčata, zbavená semínek a nakrájená na čtvrtky
  • 500 g
    těstovin tagliatelle
  • 60 g
    sýru Grana Padano, nastrouhaného

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Vlijte do hrnce 2 litry vody, přidejte kostku a přiveďte k varu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Lilky nakrájejte na zhruba 3cm kostky. Vařte je v bujonu 8 minut. Pak je cedníkem vyndejte a nechte trochu vychladnout. V cedníku z nich zlehka vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velké pánvi rozehřejte olej a zvolna opékejte zhruba 1 minutu česnek. Přidejte lilek a za občasného míchání opékejte ještě 5 minut. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte na středním plameni 15 minut, občas promíchejte. Vhoďte bazalku a nakrájená rajčata, občas promíchejte a vařte ještě 10 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, slijte je a vraťte do hrnce.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Přelijte omáčkou, promíchejte a podávejte posypané nastrouhaným sýrem.