Těstoviny se žampionovou omáčkou


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Těstoviny
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    lžíce olivového oleje SAN FABIO
  • 1
    lžíce másla
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 250 g
    žampionů od českých farmářů, nakrájených na plátky
  • 1
    stroužek česneku, nakrájený najemno
  • 100 ml
    suchého bílého vína
  • 200 ml
    smetany ke šlehání BONI
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu MY BIO
  • 200 g
    sýru Grana Padano SAN FABIO, nastrouhaného + podle chuti k podávání
  • sůl a pepř
  • 300 g
    těstovin tagliatelle SAN FABIO
  • hrst petrželky, nasekané

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte olej a máslo v kastrolu, přidejte cibuli a opékejte, až zesklovatí. Přidejte houby a opékejte je 10 minut, přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Pak směs zalijte vínem a nechte svařit na poloviční objem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vlijte smetanu, přiveďte k mírnému varu, přidejte citronovou kůru a nastrouhaný sýr. Osolte a opepřete.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte je a schovejte si 100 ml vody, ve které se vařily. Přidejte je do kastrolu, omáčku rozřeďte podle potřeby vodou z těstovin. Vmíchejte petrželku a rozdělte na talíře. Můžete posypat trochou strouhaného sýru.