Počet porcí
.
Na maso
850 g
vepřového ořezu
5 ks
cibule
1 l
masového vývaru (v krizi voda)
500 g
mrkve (klidně i neobyčejných kousků zvláštních tvarů)
špetka muškátového oříšku
2 hrsti
ovesných vloček
100 ml
smetany ke šlehání
sůl, bílý pepř
1 malá lžička
cukru
2 lžíce
rostlinného oleje
50 g
másla
Na brambory
750 g
brambor
oříšek másla
snítka petržele
sůl
Na vývar
2.5 l
studené vody
2 kg
hovězích a vepřových kostí
7
stroužků česneku
1
cibule
1
mrkev
1
kořenová petržel
1/6 menší bulvy celeru
1 menší lžíce
soli
8 kuliček
černého pepře
1 lžíce
rostlinného oleje