Vinná klobása na černém pivě


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 800 g
    vinné klobásy
  • slunečnicový olej
  • 100 g
    anglické slaniny, nakrájené na nudličky
  • 2
    větší červené cibule, nakrájené na klínky
  • 4
    stroužky česneku, utřené se solí
  • 200 g
    rajčatového protlaku
  • 3
    lžíce sójové omáčky
  • 5
    lžic cikánské omáčky
  • 250 ml
    černého piva
  • sůl a mletý černý pepř
  • snítky rozmarýnu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Z vinné klobásy stočte malé šneky a spíchněte je párátkem nebo svažte kuchyňským provázkem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak je z obou stran v pánvi vhodné to trouby krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte stranou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve stejné pánvi vypečte slaninu. Až začne slanina prskat, přidejte cibuli a česnek a 3–5 minut smažte, vmíchejte protlak, obě omáčky a černé pivo.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Osolte a opepřete podle chuti a dejte na 20 minut péct do trouby zahřáté na 200 °C, aby se pivo zredukovalo, pak přidejte klobásy, poklaďte rozmarýnem a dejte na dalších 15–20 minut dopéct do trouby.