Zeleninový boršč


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    lžíce oleje
  • 2
    cibule, oloupané, nakrájené na půlměsíčky
  • 2
    stroužky česneku, drcené
  • 3
    mrkve, očištěné, nakrájené na kostky
  • 2
    petržele, očištěné, nakrájené na kostky
  • čtvrt celeru, očištěná, nakrájená na kostky
  • 3
    červené řepy, oloupané, nakrájené na kostky
  • 0.5
    kg brambor, bez slupky, na kostky
  • 1
    cuketa, oloupaná, nakrájená na kostky
  • 4
    bobkové listy + 6 kuliček nového koření
  • sůl a pepř
  • 4
    přezrálá rajčata nebo 400g konzerva krájených rajčat
  • čtvrt hlávky bílého zelí
  • ocet
  • zakysaná smetana na ozdobu (nemusí být)

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte v hrnci olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova a pak přidejte ostatní zeleninu, kromě zelí a rajčat a orestujte ji.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec ji zalijte vodou, aby zelenina byla ponořená, přidejte koření a vařte, až budou brambory měkké.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Teprve pak přidejte rajčata a zelí a vařte další 3 minuty Dochuťte octem a solí a můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.