Zimní salát panzanella


Příprava
15 min
Hotovo za
12 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Salát

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    květák, rozebraný na růžičky
  • 100 ml
    olivového oleje SAN FABI
  • 250 g
    bílého chleba Penny, roztrhaného na malé kousky
  • 2
    červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené najemno
  • 4
    stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, nakrájené najemno
  • 8
    filetů z ančoviček, nakrájených
  • 35 g
    rozinek NATURALIA, namočených do horké vody a slitých
  • 1
    lžíce kaparů, opláchnutých
  • 2
    hrsti hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
  • 5
    ředkviček, nasekaných najemno
  • 2
    jarní cibulky, nakrájené najemno
  • 1
    lžička bílého vinného octa
  • šťáva z ½ citronu MY BIO
  • sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Květák spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Nechte oschnout.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte ve velké pánvi třetinu oleje a opékejte na něm 4–5 minut kousky chleba. Přidejte chilli papričky, česnek a ančovičky, případně trochu oleje, a opékejte ještě zhruba minutu. Opečené krutony přendejte do servírovací mísy a přidejte rozinky, kapary a petrželku.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V jiné pánvi rozpalte zbytek oleje a opečte na něm dozlatova květák. Přendejte ho do mísy s krutony, přidejte ředkvičky, cibulky, ocet a citronovou šťávu. Promíchejte, osolte jen mírně, protože ančovičky jsou dost slané, a opepřete.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podle potřeby přidejte citronovou šťávu a olej. Podávejte teplé.