Zimní salát panzanella


Příprava
15 min
Hotovo za
12 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Salát

Ingredience

Počet porcí
 
.

1
květák, rozebraný na růžičky
100 ml
olivového oleje SAN FABI
250 g
bílého chleba Penny, roztrhaného na malé kousky
2
červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené najemno
4
stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, nakrájené najemno
8
filetů z ančoviček, nakrájených
35 g
rozinek NATURALIA, namočených do horké vody a slitých
1
lžíce kaparů, opláchnutých
2
hrsti hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
5
ředkviček, nasekaných najemno
2
jarní cibulky, nakrájené najemno
1
lžička bílého vinného octa
šťáva z ½ citronu MY BIO
sůl a pepř

Příprava

1
Květák spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Nechte oschnout.
2
Rozpalte ve velké pánvi třetinu oleje a opékejte na něm 4–5 minut kousky chleba. Přidejte chilli papričky, česnek a ančovičky, případně trochu oleje, a opékejte ještě zhruba minutu. Opečené krutony přendejte do servírovací mísy a přidejte rozinky, kapary a petrželku.
3
V jiné pánvi rozpalte zbytek oleje a opečte na něm dozlatova květák. Přendejte ho do mísy s krutony, přidejte ředkvičky, cibulky, ocet a citronovou šťávu. Promíchejte, osolte jen mírně, protože ančovičky jsou dost slané, a opepřete.
4
Podle potřeby přidejte citronovou šťávu a olej. Podávejte teplé.