Kuřecí miniřízečky s kari dipem


Příprava
15 min
Hotovo za
55 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na mátovou marinádu
hrst mátových lístků, nasekaných najemno
nastrouhaná kůra z ½ citronu a šťáva z 1 citronu
0.25
stroužku česneku, prolisovaná
200 g
bílého jogurtu
sůl a pepř

Na miniřízečky
600 g
kuřecích prsou
3
silnější plátky bílého toustového chleba
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1
lžička mleté papriky
sůl a pepř
olivový olej

Na dip
4
lžíce meruňkového džemu
1
lžička kari koření
6
lžic majonézy
3
lžíce bílého jogurtu

Příprava

1
Smíchejte ve větší míse suroviny na mátovou marinádu, osolte a opepřete ji. Vhoďte do mísy kuřecí prsa nakrájená na 2cm proužky a dobře promíchejte s marinádou. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a v lednici nechte 30 minut marinovat.
2
Zatím si připravte dip. Prohřejte v kastrůlku džem, přidejte do něj kari koření, aby se chutě propojily. Sundejte z plotny, nechte trochu vychladnout a vmíchejte majonézu a jogurt.
3
Předehřejte troubu na 190 °C.
4
Chleba rozmixujte na jemnou strouhanku, dejte do mísy, přidejte citronovou kůru, papriku, sůl a pepř. Marinované proužky masa obalujte v ochucené strouhance a rovnejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem.
5
Zakápněte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova. Řízečky namáčejte do dipu, případně zakusujte chlebem.