Kuřecí miniřízečky s kari dipem


Příprava
15 min
Hotovo za
55 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na mátovou marinádu
  • hrst mátových lístků, nasekaných najemno
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu a šťáva z 1 citronu
  • 0.25
    stroužku česneku, prolisovaná
  • 200 g
    bílého jogurtu
  • sůl a pepř

Na miniřízečky
  • 600 g
    kuřecích prsou
  • 3
    silnější plátky bílého toustového chleba
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1
    lžička mleté papriky
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Na dip
  • 4
    lžíce meruňkového džemu
  • 1
    lžička kari koření
  • 6
    lžic majonézy
  • 3
    lžíce bílého jogurtu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Smíchejte ve větší míse suroviny na mátovou marinádu, osolte a opepřete ji. Vhoďte do mísy kuřecí prsa nakrájená na 2cm proužky a dobře promíchejte s marinádou. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a v lednici nechte 30 minut marinovat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatím si připravte dip. Prohřejte v kastrůlku džem, přidejte do něj kari koření, aby se chutě propojily. Sundejte z plotny, nechte trochu vychladnout a vmíchejte majonézu a jogurt.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Chleba rozmixujte na jemnou strouhanku, dejte do mísy, přidejte citronovou kůru, papriku, sůl a pepř. Marinované proužky masa obalujte v ochucené strouhance a rovnejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Zakápněte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova. Řízečky namáčejte do dipu, případně zakusujte chlebem.