Počet porcí
.
Na jihočeské drbáky
- 1 kgbrambor uvařených ve slupce, oloupaných a nastrouhaných najemno
- 0.5 kgsyrových brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
- 200 gkukuřičného nebo bramborového škrobu
- sůl
- 4hrsti hrubé mouky
- 2lžíce sádla na opečení
Na omáčku
- 1lžíce másla
- 1cibule, nakrájená
- kuličky nového koření
- 1rovná lžíce krupicového cukru
- 2lžíce hladké mouky
- 250 ghovězího vývaru
- 6sladkokyselých okurek, nakrájených na drobné kostky
- 200 mlsmetany (33%)
- 1lžíce láku z okurek na dochucení
- 2lžíce nasekaného kopru
- sůl a pepř
- 4vejce, ztracená (pošírovaná) nebo natvrdo, k podává