Smažený sýr s tatarkou


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

4
silnější plátky 30% eidamu
100 ml
mléka
hladká mouka na obalování
2
vejce, rozšlehaná, osolená
kvalitní strouhanka
200 ml
přepuštěného másla ghí nebo řepkový olej na smažení

Na tatarku
250 g
kaparů, nasekaných
25 g
kyselých okurek, nakrájených najemno
15 g
cibule, nasekané nadrobno
250 g
majonézy
šťáva z ¼ citronu
špetka soli, cukru a pepře

Příprava

1
Začněte tatarkou. Všechny ingredience smíchejte a dejte vychladit do lednice.
2
Plátky sýru postupně namáčejte do mléka, mouky, vajec a nakonec do strouhanky. Smažte je postupně po jednom v rendlíku s rozehřátým ghí či olejem. Můžete zkusit ještě jiný způsob obalování, který vám zajistí, že sýr z trojobalu nevyteče: poslední dva kroky obalování zopakujte dvakrát – po první strouhance protáhněte sýr ještě jednou vejcem a strouhankou a pak smažte.
3
Sýr podávejte s tatarkou a pažitkovými bramborami omaštěnými plátkem másla.