TIP: Medvědí česnek natrháte v lužních lesích, kde vytváří celé koberce listů. Při rozemnutí voní po česneku. Tak ho poznáte od jedovaté konvalinky i ocúnu, kterým se vzhledem podobá.
Zatímco se vaří, pusťte se do pesta. Listy medvědího česneku omyjte, osušte a po dávkách je s trochou soli mixujte nahrubo tyčovým mixérem. Přidejte zbylé suroviny a umixujte dohladka. Pokud je směs tuhá, přikápněte trochu oleje a dosolte.
3
Podávejte s těstovinami. Pokud pesto nebudete používat hned, zakápněte povrch olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží týden).
4
Pro delší uchovávání pesto zamrazte.
Ingredience
Počet porcí
.
450 g
oblíbených těstovin
120 g
listů medvědího česneku
hrubá mořská sůl
50 g
mandlí, loupaných
50 g
sýra Grana Padano, nastrouhaného
150 ml
olivového oleje
Příprava
1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
2
Zatímco se vaří, pusťte se do pesta. Listy medvědího česneku omyjte, osušte a po dávkách je s trochou soli mixujte nahrubo tyčovým mixérem. Přidejte zbylé suroviny a umixujte dohladka. Pokud je směs tuhá, přikápněte trochu oleje a dosolte.
3
Podávejte s těstovinami. Pokud pesto nebudete používat hned, zakápněte povrch olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží týden).