velkých listů bílého zelí, bez košťálu, rozpůlených + sůl
450 g
brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
1
cibule, nakrájená na tenká kolečka
300 g
mozzarelly, nakrájené na plátky
1
lžíce olivového oleje
1
accessibility.recipes.cookingstep
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Zelné listy vařte 2 minuty v osolené vodě. Vylovte je, propláchněte ledovou vodou a nechte uschnout na papírové utěrce. To samé udělejte s plátky brambor.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Šest největších zelných listů použijte na vyložení dna a stran vymazané formy o průměru 22 centimetrů. Listy by měly nahoře zhruba o 8 centimetrů přesahovat okraj formy, aby pak uzavřely koláč. Na zelí rozložte vrstvu brambor tak, aby se plátky částečně překrývaly. Další vrstva je z cibule, pak z mozzarelly. Tyto vrstvy opakujte ještě dvakrát.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec vše zakryjte přesahujícími zelnými listy.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Formu vložte do pekáče, do kterého nalijte horkou vodu tak, aby sahala zhruba do poloviny formy. Formu zakryjte alobalem a pečte 60–70 minut.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Sejměte alobal, zelné listy potřete olivovým olejem a pečte ještě 15–20 minut dozlatova. Koláč podávejte nakrájený na klínky.
Ingredience
Počet porcí
.
6
velkých listů bílého zelí, bez košťálu, rozpůlených + sůl
450 g
brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
1
cibule, nakrájená na tenká kolečka
300 g
mozzarelly, nakrájené na plátky
1
lžíce olivového oleje
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Zelné listy vařte 2 minuty v osolené vodě. Vylovte je, propláchněte ledovou vodou a nechte uschnout na papírové utěrce. To samé udělejte s plátky brambor.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Šest největších zelných listů použijte na vyložení dna a stran vymazané formy o průměru 22 centimetrů. Listy by měly nahoře zhruba o 8 centimetrů přesahovat okraj formy, aby pak uzavřely koláč. Na zelí rozložte vrstvu brambor tak, aby se plátky částečně překrývaly. Další vrstva je z cibule, pak z mozzarelly. Tyto vrstvy opakujte ještě dvakrát.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec vše zakryjte přesahujícími zelnými listy.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Formu vložte do pekáče, do kterého nalijte horkou vodu tak, aby sahala zhruba do poloviny formy. Formu zakryjte alobalem a pečte 60–70 minut.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Sejměte alobal, zelné listy potřete olivovým olejem a pečte ještě 15–20 minut dozlatova. Koláč podávejte nakrájený na klínky.